Klart for havneutbygging på Træna!

Træna 365 er klar for å bygge havn - kontrakt signert med havneutbygger Kjell Lian AS.

Torgeir Lian, daglig leder i Kjell Lian AS og Moa Björnson, daglig leder i Utviklingsselskap Træna 365 har signert kontrakt.

Utviklingsselskapet Træna 365 har nylig startet byggingen av det som skal bli et unikt hotellanlegg med 38 rom, restaurant, møterom, kontorer, badstu og sjøhus. I tillegg skal det også bygges en havn. Nå er det klart hvem som har fått oppdraget. Kjell Lian AS, basert i Levanger, har vunnet konkurransen og pakker utstyret for å dra til Træna i månedsskiftet februar/mars.

Gjestehavn hele året

Utbyggingen innebærer etablering av en ny gjestehavn, med utdypning og bygging av moloer, flytebrygger og en fast landkai. Helgeland Marine System blir leverandør av flytebrygger, landganger og annet utstyr til havna.

Gjestehavnen ved hotellanlegget vil være et helårlig tilbud der både mindre og større båter kan legge til.

- En havn måtte jo bare bli til, når det nå investeres her lengst ut i havgapet. Vi ønsker å legge til rette for organiserte utflukter og annen sjøaktivitet som gjør det attraktivt å komme til Træna. Havnen kompletterer hotelltilbudet og vil også glede båtfolk, seilturister og fiskebåter, sier Moa Björnson, daglig leder for Træna 365.

Havna er den første på den vestlige siden av øya og vil bli den nærmeste veien til populære Sanna med Trænfjellene, som ligger bare en liten kilometer unna.

Med hensyn til natur og dyreliv

Torgeir Lian er daglig leder hos Kjell Lian AS og har ansvaret for havneutbyggingen. Han ser frem til å komme til Træna, og med dette prosjektet utvider Lian sitt nedslagsfelt. Utbyggingen forventes å være fullført i løpet av 2024.

-Dette er en meget velkommen kontrakt. Vi vil gjøre vårt ytterste for at dette skal bli et flott anlegg, med en anleggsperiode som påfører minst mulig ulempe for beboere, dyreliv og andre brukere av området, sier Lian.

-Vi er veldig fornøyd med å ha Lian med på laget i Trænaprosjektet. Vi har hatt god dialog gjennom en grundig planleggingsprosess, og Lian har vist stor forståelse for naturen, lokale hensyn og er løsningsorientert for å få til et så godt prosjekt som mulig. Nå ser vi frem til å starte byggingen av havna. Planen er å være ferdig i løpet av året, og deretter har vi god tid til kvalitetssikring og prøvebruk før hotellet står klart.

Befaring på tomta med havneentreprenør Kjell Lian AS, underentreprenører og byggherreombud for Træna 365, Morten Tøgersen. Foto: Moa Björnson

Daglig leder Torgeir Lian og anleggsleder Magus Lian fra Kjell Lian AS, samt Moa Björnson fra Træna 365.

Mer informasjon:

Moa Björnson, Utviklingsselskap Træna 365 AS, tlf 4747801 moa@traena365.no 

Torgeir Lian, Kjell Lian AS  tlf 74 08 21 68

torgeir@lianmaskin.no

Previous
Previous

Et fremtidsbilde!

Next
Next

Byggingen er i gang…